mandag 7. mai 2012

Eikenosen opp


Eikenosen opp

Håkon Stavik som fylte 12 år for en måned siden, deltok lørdag 5.mai i Eikenosen opp. 300 høydemeter fordelt på 4.470m kan ta pusten fra de fleste. Men ikke Håkon, som tok løpet på strak arm.

Motbakkeløpet "Eikenosen opp" starter nede på kaia i Eikenosvågen og ender oppe ved demningen ved Røssevollvatnet på Emblemsfjellet. Totalt 95 stilte til start, 57 av de stilte i konkurranseklassen for gutter/menn. Håkon kom i mål som nr 15 på tiden 23:14 bare sekundet bak nr 14 etter en solid spurt inn mot målgang!
Det ble satt løyperekord for menn av Jan Ketil Vinnes med tiden 20:16, og Tonje Brande satte løyperekord for kvinner med tiden 24:00.
Håkon tok med det f.eks "skalpen" til flere løpere som har 3000m tider på 10-tallet, og slo den nye løyperekorden for kvinner med 46sek!!
Håkon er sønn av Hilde Stavik, tidligere landslagsløper i mellom- og langdistanse (hadde Grete Waitz som trener). Genene er på plass og viljen er det ABSOLUTT ingenting å si på, så se opp for Håkon i årene som kommer! Allerede mandag 7.mai er det mulighet for å teste formen på 600m på Aksla Stadion, da vi arrangerer årets første seriestevne.
Bildet under er av Håkon etter å ha løpt årets Valderløp. Reportasje om Eikenosen opp på kondis.no kan leses HER.

Håkon Stavik